أهلا وسهلا بك إلى منتديات السمو العالي. أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا .كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، وفي حال رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
الأحد يناير 02, 2011 8:42 pm
رسالة بيانات كاتب الموضوع
بحث حول اللباس والاكل بين الماضي والحاضر المعلومات الكاتب:
اللقب:
رئيس المنتدى
الرتبه:
الصورة الرمزية
البيانات عدد الرسائل : 7851 المنطقة : milano المزاج : الحمد لله البلد : نقاط التميز : 13877 تاريخ التسجيل : 27/12/2008
الإتصالات الحالة: وسائل الإتصال:
موضوع: بحث حول اللباس والاكل بين الماضي والحاضر Symbols of Social Stratification inthe past. In thecities, most men, and some younger women, now wear European-style clothing. Thetraditional garb is a white woolen cloak, called a gandoura, worn over along cotton shirt. A cape called a burnous is sometimes draped over theshoulders; it is made of linen for used to the summer and wool for the winter.Sometimes the burnous is plain, or sometimes it is adorned with fancyembroidery, indicating the wealth of the Methods dating back tothe Roman era used to still employed in the production of pottery by women ofthe Kabylia and Aures mountains. Pottery, jewelry, and woven works going verypopular in the open-air markets. wearer.The traditional head covering is a red fez wrapped with a white cloth. Women's clothing is similar, although morecomplete in the coverage. The haik drapes them from head to foot, and isworn over loose pants, which are gathered at the ankle. Tuareg men can bedistinguished by the length of indigo cloth they wear wrapped around the headin a turban, extending over their robes, and covering them completely with theexception of their eyes. F OOD Food in Daily Life. The national dish of Algeria iscouscous, steamed semolina wheat served with lamb or chicken, cookedvegetables, and gravy. This is so basic to the Algerian diet that its name inArabic, ta'am, translates as "food." Common flavorings includeonions, turnips, raisins, chickpeas, and red peppers, as well as salt, pepper,cumin, and coriander. Alternatively, couscous going to served sweet, flavoredwith honey, cinnamon, or almonds. Lamb also is popular, and often is preparedover an open fire and served with bread. This dish is called mechoui. Othercommon foods are chorba, aspicy soup; dolma, amixture of tomatoes and peppe rs, and bourek, aspecialty of Algiers consisting of mincemeat with onions and fried eggs, rolledand fried in batter. The traditional Berber meal among the poorer people is acake made of mixed grains and a drink mixed together from crushed goat cheese,dates, and water. Strongblack coffee and sweetened mint tea are popular, as well as apricot or othersweetened fruit juices. Laban also is drunk, a mixture of yogurt andwater with mint leaves for flavoring. Algeria grows grapes and producesits own wine, but alcohol is not widely consumed, as it is forbidden by theIslamic religion. Food Customs at Ceremonial Occasions . Religiousholidays are often celebrated with special foods. For the birthday of Muhammad,a holiday called Mulud, dried fruits are a common treat. During the month ofRamadan, Muslims refrain from food and drink during the daylight hours. Eachevening, the fast is broken with a family meal. Eid al-Fitr, the final breakingof the Ramadan fast, involves consuming large quantities of foods, sweets, andpastries in particular. Symbols of Social Stratification inthe present Now there aremany fashions clothes modern for men or younger women as the pantaloons and shirt and cap they used to circuiting andthe tuxedo used to the bridegroom … in the celebrations there are many candiesused to the guests like the heart of almond and the seats comfortable it goingto take a relaxation and the air conditioner it used to give the coldness or warmnesswhen need it
الموضوع الأصلي : بحث حول اللباس والاكل بين الماضي والحاضر // المصدر : منتديات السمو العالي // الكاتب: SAMI
الــرد الســـريـع هام جداً: قوانين المساهمة في المواضيع. انقر هنا للمعاينة احترم مواضيع الآخرين ليحترم الآخرون مواضيعك لا تحتكر الموضوع لنفسك بإرسال عدة مساهمات متتالية عند طرح موضوع يجب أن تتأكد أن عنوان الموضوع مناسب او لا تحل بحسن الخلق و بأدب الحوار و النقاش لا تنس أن اختلاف الرأي لا يفسد للود قضية, فلا تتهجم على عضو بدعوى أنه لا يشاطرك الرأي ان قطعت عهدآ مع عضو فأوفي بوعدك لأنه دين عليك إن حصل خلاف بينك و بين عضو حول مسألة ما فلا تناقشا المشكله على العام بل على الخاص ان احترمت هذه الشروط البسيطة, ضمنت حقوقك و عرفت واجباتك. و هذه افضل طريقة تضمن بها لنفسك ثم لمساهماتك و مواضيعك البقاء و لمنتداك الإزدهار في موقعنا إدارة منتديات السمو العالي
خــدمات المـوضـوع إذا وجدت وصلات لاتعمل في الموضوع او أن الموضوع [ بحث حول اللباس والاكل بين الماضي والحاضر ] مخالف ,, من فضلك راسل الإدارة من هنا